Sidan publicerades senast 2017-08-30
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2017 »   

Artiklar 2017

Elisabeth Salfjord – Skatteexpert, Hogia

Skatteförändringar är ingen nyhet men extra osäkert i höst

Vad kommer egentligen att presenteras i regeringens budgetproposition den 20 september, och vad händer senare vid själva beslutsfattandet? Hur kommer Alliansen ställa sig till budgeten? ... Läs mer »

Britta Malmqvist – Försäljningschef, Hogia

Från 1 september är det dags att anmäla verklig huvudman till Bolagsverket

År 2015 antog Europaparlamentet ett nytt penningtvättsdirektiv som innebär att alla EU-länder måste ha ett register över verkliga huvudmän. Det vill säga ett register över den eller de personer som ytterst äger eller ... Läs mer »

Bevara kvitton rätt för att få avdragsrätt för momsen

I dessa digitaliseringstider är det fler och fler som använder appar och mobilkamera för att skanna in kvitton när de gör utlägg för sin arbetsgivare. Nu har Skatteverket kommit med ställningstagande för vilka underlag som gäller för styrkande av ... Läs mer »

Ingemar Börjesson – Produktägare, Hogia

SIE-standarden jubilerar – har gjort Sverige världsledande

För 25 år sedan skapades det svenska SIE-formatet. Det är en standard som möjliggör att olika programvaror kan utbyta redovisningsdata med varandra. Formatet har fått stor spridning och har gjort Sverige ... Läs mer »

Bernt Wijkmark – Produktägare, Hogia

PEPPOL – Swish för e-faktura

Det händer mycket inom elektronisk fakturering just nu. Ett nytt EU-direktiv tvingar alla offentliga organisationer i Europa att ta emot e-faktura. Mycket pekar på att vi i Sverige kommer ... Läs mer »

Lätt att starta företag, svårt att växa

Svenska småföretag anser att det är svårt att hitta finansiering för att utöka verksamheten och anställa nya medarbetare, visar Företagarnas finansieringsrapport ... Läs mer »

Moms vid tillfällig uthyrning av möblerad bostad

Om du hyr ut din bostad tillfälligt till olika hyresgäster på ett sätt som liknar hotellverksamhet, exempelvis via Airbnb eller andra liknande marknadsplatser, kan du bli skyldig att registrera dig och betala ... Läs mer »

Spridning av folkbokföringsuppgifter

Folkbokföringen är den grundläggande registreringen av Sveriges befolkning. Där registreras bland annat namn, personnummer, adress, ... Läs mer »

Skicka in aktiebolagets årsredovisning i tid

Alla aktiebolag måste skicka in en årsredovisning till Bolagsverket senast sju månader efter räkenskapsårets slut, annars får man betala en ... Läs mer »

Thor Johnsson – Affärsutvecklare, Hogia

Standard för digitala kvitton förenklar för företagare

I Sverige är det inte tillåtet att digitalisera ett papperskvitto genom att skanna det, för att sedan använda den digitala kopian i redovisningen. Varför inte ändra på det och skapa ett mer digitalt arbetssätt som underlättar för företag ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
  Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2017 Hogia


Tipsa en vän