Sidan publicerades senast 2017-05-30
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2017 »   

Artiklar 2017

Thor Johnsson – Affärsutvecklare, Hogia

Standard för digitala kvitton förenklar för företagare

I Sverige är det inte tillåtet att digitalisera ett papperskvitto genom att skanna det, för att sedan använda den digitala kopian i redovisningen. Varför inte ändra på det och skapa ett mer digitalt arbetssätt som underlättar för företag ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

Digitaliseringen utmanar företag och samhälle

Den pågående digitaliseringen betyder omfattande omställningar för såväl samhället i stort som de flesta företag. Beteenden och affärsmodeller måste bli annorlunda och det är inte bara de tekniska förändringarna som ... Läs mer »

3:12-förslaget justerat

I november 2016 presenterades ett förslag om förändring av 3:12-reglerna. Förslaget mötte stark kritik och är nu ... Läs mer »

Snart dags för sommarjobb 2017

Sommar är semester för de flesta av oss men för många ungdomar är det dags för några veckors sommarjobb. Att låta barnen arbeta i det egna företaget kan vara en bra lösning för båda ... Läs mer »

Så skyddar du bolaget mot kapning

Bolagskapning innebär att en obehörig person tar kontroll över ditt företag. Men du kan skydda dig på ett enkelt sätt. Med tjänsten Mina meddelanden hos Bolagsverket få du ... Läs mer »

Så får du enkelt koll på gällande rätt

Skatteverket har en speciell webbplats för rättslig information som heter ”Rättslig vägledning”. Där hittar man en sammanställning och beskrivning av ... Läs mer »

Emma Örneholt – Affärsutvecklare, Hogia

Ny på att starta nytt?

Vill du starta eget företag? Eller har du precis kommit igång med en egen verksamhet? Då finns det en hel del att tänka på. Ta del av våra tips, så får du en enklare start och kan prioritera ... Läs mer »

Peter Bergman – Produktägare, Hogia

Så väljer du bokföringsmetod

Det finns två bokföringsmetoder att välja på för ett företags redovisning; kontantmetoden, även kallad bokslutsmetoden, och faktureringsmetoden. Den bokföringsmetod du väljer för ditt företag ... Läs mer »

Informationsplikt för skatterådgivare

Regeringen har tillsatt en utredare som ska se över möjligheterna att införa informationsskyldighet för skatterådgivare. Enligt ett uttalande till DN menar finansminister Magdalena Andersson att detta kommer att ge Skatteverket möjlighet att tidigt ... Läs mer »

Fotograferade kvitton ej godkända underlag

Det finns många ekonomisystem där kvitton fotograferas. En angelägen fråga är då om underlaget som fotograferas utgör räkenskapsinformation och papperskvittot därmed kan ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
  Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2017 Hogia


Tipsa en vän