Sidan publicerades senast 2017-12-20
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2017 »   Representation i december? Tänk på det här »   

Representation i december? Tänk på det här

Den 1 januari i år ändrades reglerna kring avdragsrätt för representation. Nu när det är högsäsong för julbord ihop med anställda och kunder kan det vara bra med en påminnelse om vad som gäller.

Skatteverkets ställningstagande kom för ett år sen och enligt de nya reglerna får avdrag för moms göras på representationsmåltider med högst 300 kronor per person (exklusive moms). Det här gäller oavsett om det är intern eller extern representation.  Avdragsrätten vid inkomstbeskattning togs bort avseende måltider och får bara användas vid enklare förtäring som är av mindre värde.

För att få göra avdraget för ingående moms på ett underlag på högst 300 kronor per person ska utgifterna för representationen ha tydligt samband med företagets verksamhet, och kostnaderna ska vara skäliga enligt gällande praxis.

Syftet med att inför de nya reglerna var att förenkla för företagen, som nu inte behöver hålla reda på olika belopp beroende på intern eller extern representation, eller med och utan alkohol. Du kan läsa några exempel i Skatteverkets sammanfattning i sitt tidigare ställningstagande och även läsa mer i november månads ställningstagande om enklare förtäring.
Skatteverkets samlade tips och råd om representation finns här.


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2018  
  Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2018 Hogia


Tipsa en vän