Sidan publicerades senast 2018-12-19
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   

Artiklar 2018

Nu blir det enklare för företag att hantera myndighetsärenden

Den 1 oktober trädde en ny förordning i kraft om digitalt inhämtande av uppgifter från företag. Bolagsverket berättar att syftet är att uppgifter bara ska behöva lämnas in en gång från företagen till de 67 berörda ... Läs mer »

Nu lanserar Skatteverket swishbetalning

Lagom till att restskatten ska betalas in i november berättar Skatteverket (SKV) att privatpersoner kan betala till dem med Swish. Efterfrågan har lett till att tjänsten tagits fram, och den går att använda genom att logga in på ... Läs mer »

Företag kan söka bidrag till förkortning av sjukskrivningar

Sedan den 1 juli 2018 kan arbetsgivare ansöka om arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd hos Försäkringskassan. Syftet är att förebygga och förkorta ... Läs mer »

Ekonomer med hållbarhetsfokus är vad världen behöver

Hållbarhet är inte längre en trend - det är en attityd vi alla måste ha och en metod vi måste använda om vi ska överleva på den här planeten. Ekonomer har en viktig roll att spela för att skapa ett mer hållbart ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

Dags att leva upp till lagkravet om e-faktura till offentlig sektor

I juni tog riksdagen beslutet att leverantörer till offentlig sektor endast ska skicka elektroniska fakturor från och med den 1 april 2019. Uppskattningsvis omfattar detta drygt 200 000 leverantörer till offentlig sektor. Vad behöver de ... Läs mer »

Skicka in årsredovisning digitalt

Bolagsverket erbjuder sedan i mars möjligheten att lämna in årsredovisningar digitalt. Från och med senare delen av september finns möjligheten att få tillgång till den nya smarta funktionen i produkterna Hogia Bokslut och Smart Årsredovisning. ... Läs mer »

Kort om arbetsgivardeklaration på individnivå

Den omfattande förändringen att skicka individuella uppgifter för arbetsgivardeklaration månadsvis, istället för årlig kontrolluppgift, införs fullt ut för alla företag från januari 2019. Blir lagregleringen till det bättre eller blir det ännu mer ... Läs mer »

Riksdagen sa ja till förslag om ändrade skatteregler för företag

I juni antog riksdagen regeringens förslag om att bland annat införa sänkt bolagsskatt och begränsade ränteavdragsregler, vilket var väntat eftersom förslaget bygger på EU-regler. Förändringarna börjar gälla den 1 januari 2019. ... Läs mer »

Högsta förvaltningsdomstolen godkände avdrag för klimatkompensation

I juni kom ett domslut som innebär att utgifter för klimatkompensation får dras av om de anses vara relaterade till marknadsföringskostnader. Domen är intressant, eftersom företag i flera år yrkat avdrag men fått avslag hos Skatteverket. Nu har ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän