Sidan publicerades senast 2019-06-19
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2019 »   

Artiklar 2019

Elisabeth Salfjord – Skatteexpert, Hogia

Skatteförslag på gång för 2019

Nu har regeringen presenterat sin vårproposition och här ser du några av skatteförslagen i ... Läs mer »

Susanne Edsund – Produktspecialist, Hogia

Höjt tak för RUT-avdrag och ny ROT-guide 2019

ROT- och RUT-avdrag är till för att privatpersoner ska få skattereduktion för tjänster utförda i sitt hem eller i sin sommarstuga. Sedan förslaget om ROT- och RUT-avdrag röstades igenom i regeringen och trädde i kraft 2007 har det skett många ... Läs mer »

Har du rätt lön och rätt kompetens för framtiden?

Arbetsmarknaden för ekonomer ser ljus ut i framtiden. Enligt fackförbundet Civilekonomerna är det låg arbetslöshet, hög ingångslön och god ... Läs mer »

Lina Baker – Skatteexpert, Hogia

Bra att veta inför deklarationen

Nu börjar det närma sig deklarationsinlämningen för alla privatpersoner och företag med räkenskapsår som avslutas under perioden september till december 2018. Här tar Hogias skatteexpert Lina Baker upp frågor och svar, samt viktiga datum och några ... Läs mer »

Elisabeth Salfjord – Skatteexpert, Hogia

Skatteregler för dig som driver näringsverksamhet

Du som driver någon form av näringsverksamhet, oavsett om det är som enskild näringsidkare, handelsbolagsdelägare eller som delägare i aktiebolag, har en mängd skatteregler att förhålla dig till som många gånger inte är helt okomplicerade. Elisabeth ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

Klarar du lagkraven för e-faktura?

Inför att lagen om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor träder i kraft i april behöver företag säkerställa sina faktureringsrutiner till kommuner, myndigheter och regioner. Hogias e-fakturaexpert Anna Elverheim sammanfattar vad som gäller ... Läs mer »

Peter Flemsjö – Produktägare, Hogia

Hur går det med digital inlämning av årsredovisningar?

Vi kan nu summera 2018 och utfallet av det första året med digital inlämning av årsredovisningar som är ett av Bolagsverkets viktigaste projekt. Bolagsverket hanterar årligen cirka 530 000 årsredovisningar som idag skickas in på papper, vilket ... Läs mer »

Sara Janson och Erik Douglasson, Hogia

Nya lagkrav för arbetsgivare 2019

Hogias HR-experter Sara Janson och Erik Douglasson summerar några av de största lagförändringarna för er som arbetsgivare under 2019. Det handlar om arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI) och ... Läs mer »

Skatteverkets fokusinsatser mot fel och fusk 2019

Vid en presskonferens i februari presenterade Skatteverket sina arbetsinsatser mot fel och fusk under 2019. Osund konkurrens i näringslivet med särskilt fokus på byggbranschen och åtgärder mot fusk med identiteter, samt granskning av delar inom den ... Läs mer »

Bolagsverket ändrar sina avgifter

Bolagsverket har meddelat att de ändrar avgifter för bland annat aktiebolag, enskilda näringsidkare, ekonomiska föreningar, företagsinteckningar och e-ingivna kungörelser från och med ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
  Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän