Sidan publicerades senast 2018-05-30
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   Årsredovisningen till Bolagsverket senast 31 juli – gärna digitalt »   

Årsredovisningen till Bolagsverket senast 31 juli – gärna digitalt

Företag som har bokslutsdag 31 december har nu bara ett par månader på sig att lämna in sin årsredovisning för 2017. En nyhet i år är att det går att skicka in den digitalt.

Det är viktigt att skicka in i tid för att slippa förseningsavgifter, och i våras blev den elektroniska tjänsten hos Bolagsverket klar vilket vi har skrivit om tidigare i Ekonomi-info.

Det är företag som använder regelverket K2 som kan lämna in årsredovisningen digitalt, och Bolagsverket presenterar de tre enkla stegen så här:

    1. Ladda upp årsredovisningen med den eventuella revisionsberättelsen direkt från din programvara som stöder digital inlämning.
    2. Skriv in personnummer och e-postadress till den styrelseledamot eller verkställande direktör du vill bjuda in.
    3. Den du bjudit in loggar in med sin e-legitimation, skriver under fastställelseintyget och skickar in årsredovisningen.
    Läs mer om hur det går till på sidan Så här lämnar du in årsredovisningen digitalt

För aktiebolag är det många fördelar med att lämna in digital årsredovisning; den riskerar inte att försvinna på vägen, kvittens på emottagandet kommer direkt i Bolagsverkets e-tjänst, och är årsredovisningen komplett blir den även registrerad direkt.
Här kan du läsa mer om vilka förutsättningar som möjliggör digital inlämning av årsredovisning.

Nästa steg för Bolagsverket är att även aktiebolag som följer regelverket K3 ska kunna lämna in digitala årsredovisningar, förhoppningsvis till våren 2019. Framöver kan det till och med obligatoriskt att lämna in årsredovisningen digitalt, precis som det redan är i andra europeiska länder.

FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän