Sidan publicerades senast 2013-12-18
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2013 »   

Artiklar 2013

Penningtvätt

Skatteverket tipsar i Ekonomi info om att man nu på länsstyrelsens hemsida kan få information om vad som gäller när man ska registrera sig i Bolagsverkets register mot ... Läs mer »

Förenklingar i aktiebolagslagen

I en lagrådsremiss från regeringen föreslås olika förenklingar för aktiebolag. Förslagen är en del av regeringens arbete med att göra det enklare att starta och driva ... Läs mer »

Ett bättre skydd för företagshemligheter

Den 13 december lämnade regeringen en lagrådsremiss med förslag om att stärka skyddet mot att företagshemligheter sprids och används illojalt av anställda och andra personer som deltar i näringsidkarens ... Läs mer »

Konsumentprisindex för november

Konsumentprisindex (KPI) för november 2013 har av SCB fastställts till 314,20, en sänkning med 0,1 % från värdet i oktober som var 314,40. Mellan september och oktober sjönk också priserna men då med 0,2 %. Under månaderna dessförinnan, mellan ... Läs mer »

Allt fler väljer miljövänlig e-faktura

Om alla Sveriges fakturor skulle vara elektroniska istället för att skickas i pappersform skulle det bespara miljön 40 000 ton växthusgaser - varje år. Det motsvarar 28 000 resor tur och retur till Bangkok. ... Läs mer »

Skattetillägg när underlag för särskild löneskatt inte har deklarerats

Skatteverket har publicerat ett nytt ställningstagande och förklarat frågan kring skattetillägg då underlag inte deklarerats på Inkomstdeklaration 2, d.v.s. deklarationsblankett för aktiebolag, ekonomisk förening m.fl. Underlaget ska redovisas på ... Läs mer »

En ny värld av efterfrågade upplevelsetjänster kräver nya strategier

I årets sista gästartikel påpekar Lage att vi ofta inte längre köper en tjänst eller vara utan istället en förväntad upplevelse, ofta då i kombination med just varan eller tjänsten men att vi förväntar oss mer. Upplevelsen är ofta inte heller längre ... Läs mer »

Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen

Den 4 december lämnade den s.k. Uppgiftslämnarutredningen sitt betänkande. Uppdraget har utförts med utgångspunkten ”en uppgift en gång” där man kartlagt företagens uppgiftslämnande till olika ... Läs mer »

Punktskattedeklaration – ny e-tjänst

Skatteverkets e-tjänst Punktskattedeklaration är en ny tjänst för dig som deklarerar alkoholskatt, tobaksskatt, svavelskatt eller energi- och koldioxidskatt. Nyheten är att du nu kan göra det på elektronisk ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
  Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän