Sidan publicerades senast 2017-12-21
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2017 »   

Artiklar 2017

Fredrik Wallin – Bolagschef, Hogia Business Products

Företagarens utmaningar i en digital ekonomivärld

Alla företag i alla branscher behöver effektiv styrning och administration av sin ekonomifunktion. Men har företag i allmänhet anammat möjligheterna med det digitaliserade ... Läs mer »

Bokföringsnämndens nya allmänna råd om årsbokslut

Det var redan i oktober som Bokföringsnämnden (BFN) beslutade om allmänna rådet (BFNAR 2017:3) om årsbokslut och tillhörande vägledning. Regelverket innebär förutsättningar att följa K2-regler eller K3 för ... Läs mer »

Representation i december? Tänk på det här

Den 1 januari i år ändrades reglerna kring avdragsrätt för representation. Nu när det är högsäsong för julbord ihop med anställda och kunder kan det vara bra med en påminnelse om vad som ... Läs mer »

Nya skatteregler om trängselskatt vid privat körning med förmånsbil

Enligt Skatteverkets pressmeddelande den 12 december kommer trängselskatt och infrastrukturavgifter vid privat körning med förmånsbil att lyftas ut ur förmånsvärdet från den 1 januari ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

Dags att lagstifta om obligatorisk e-faktura!

Danmark har redan ett förbud mot pappersfaktura i hela den offentliga sektorn. Norge har kommit längre i utvecklingen tack vare lagstiftning och tydlig infrastruktur. Nu är det dags för ... Läs mer »

Sigrid Badman Krahè – Produktspecialist, Hogia

Att tänka på inför årsskiftet

Som företagare finns det några saker som kan vara bra att ha koll på inför årsskiftet och deklarationen. Här är våra tips på vad du kan börja titta på redan nu, bland annat fakturering av rot- och rutarbete eller julgåvor till personal eller ... Läs mer »

Nytt företag? Anmäl verklig huvudman till Bolagsverket

Över 6000 nya företag registrerades i Sverige under oktober månad. Det är 900 fler än samma månad förra året, och i hela 19 av 21 län har en ökning skett. Nya företag har bara fyra veckor på sig att anmäla verklig ... Läs mer »

Tillgänglighetskrav även för företag med färre än 10 anställda

Enligt en föreslagen ändring i diskrimineringslagen försvinner undantaget för företag med färre än tio anställda att ha tillgänglighetsanpassad ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

Elektronisk fakturering kan digitalisera fler företag

Inom EU är målsättning att majoriteten av alla fakturor ska vara elektroniska år 2020. Varje medlemsstat har därför inrättat forum för att främja användningen av e-fakturor enligt direktivet från ... Läs mer »

Ulrika Niklasson – Produktägare, Hogia

Företag som hanterar personuppgifter påverkas av GDPR

Från och med 25 maj 2018 träder det nya EU-direktivet och dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft och ersätter personuppgiftslagen. Men vad blir skillnaderna med den nya lagen jämfört med PUL? ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
  Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän