Sidan publicerades senast 2019-04-24
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2019 »   

Artiklar 2019

Peter Flemsjö – Produktägare, Hogia

Digital inlämning av årsredovisning till Bolagsverket för K3-bolag

Den digitala inlämningen av årsredovisningar har nu kommit igång på allvar och vi kunde under mars se att även revisorerna börjat lämna in årsredovisningar med revisionsberättelser vilket är ... Läs mer »

Lina Baker – Skatteexpert, Hogia

Skatteverket ändrar bedömningen om sekretess i skattekontot

Från och 6 mars 2019 omfattas uppgifter som saldo och in- och utbetalningar på skattekontot av sekretess. Skatteskulder hos Kronofogdemyndigheten som framgår av skattekontot är inte heller längre offentliga. Uppgifterna är dock offentliga hos ... Läs mer »

Det här granskar Skatteverket 2019

Skatteverket granskar varje år ett antal branscher och områden lite extra med avsikt att minska risken för fel och fusk. I år fortsätter granskningen av byggsektorn och andra branscher där risken för svartarbete är stor, såsom bilverkstäder, ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

Inga skäl till oro efter den nya e-fakturalagen

I april i år trädde den nya e-fakturalagen i kraft vilken omfattar alla fakturor som upprättas till följd av offentlig upphandling. Hogias e-fakturaexpert Anna Elverheim berättar att det finns en oro bland de företagare som inte har en lösning för ... Läs mer »

Elisabeth Salfjord – Skatteexpert, Hogia

Skatteförslag på gång för 2019

Nu har regeringen presenterat sin vårproposition och här ser du några av skatteförslagen i ... Läs mer »

Susanne Edsund – Produktspecialist, Hogia

Höjt tak för RUT-avdrag och ny ROT-guide 2019

ROT- och RUT-avdrag är till för att privatpersoner ska få skattereduktion för tjänster utförda i sitt hem eller i sin sommarstuga. Sedan förslaget om ROT- och RUT-avdrag röstades igenom i regeringen och trädde i kraft 2007 har det skett många ... Läs mer »

Har du rätt lön och rätt kompetens för framtiden?

Arbetsmarknaden för ekonomer ser ljus ut i framtiden. Enligt fackförbundet Civilekonomerna är det låg arbetslöshet, hög ingångslön och god ... Läs mer »

Lina Baker – Skatteexpert, Hogia

Bra att veta inför deklarationen

Nu börjar det närma sig deklarationsinlämningen för alla privatpersoner och företag med räkenskapsår som avslutas under perioden september till december 2018. Här tar Hogias skatteexpert Lina Baker upp frågor och svar, samt viktiga datum och några ... Läs mer »

Elisabeth Salfjord – Skatteexpert, Hogia

Skatteregler för dig som driver näringsverksamhet

Du som driver någon form av näringsverksamhet, oavsett om det är som enskild näringsidkare, handelsbolagsdelägare eller som delägare i aktiebolag, har en mängd skatteregler att förhålla dig till som många gånger inte är helt okomplicerade. Elisabeth ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

Klarar du lagkraven för e-faktura?

Inför att lagen om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor träder i kraft i april behöver företag säkerställa sina faktureringsrutiner till kommuner, myndigheter och regioner. Hogias e-fakturaexpert Anna Elverheim sammanfattar vad som gäller ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
  Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän