Sidan publicerades senast 2018-10-29
Logga ekonomi-info
 
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   Hur ska fakturor i olika format lagras? Bokföringsnämnden svarar »   

Hur ska fakturor i olika format lagras? Bokföringsnämnden svarar

Det kommer in många frågor till Bokföringsnämnden (BFN) om hur elektroniska fakturor ska lagras. BFN har därför lagt till ytterligare svar på sin hemsida om hur kvitton och fakturor ska lagras. 

De flesta vet att räkenskapsinformation ska sparas i 7 år enligt bokföringslagen. Men vad gäller när man skapar kundfakturor i sitt system och skickar elektroniskt till sin kund? Eller när det kommer en leverantörsfaktura i pdf-format via mejl, hur gör man då? 

Grundregeln är att kvitton och fakturor ska bevaras i det skick de fick när de sammanställdes och det valda sätt de ska presenteras på. Om du skapar en kundfaktura elektroniskt och mejlar den till kunden, men har valt att presentera din bokföring i pappersformat - ja då ska kundfakturan också vara i pappersformat. Så det blir lagring både elektroniskt och i pappersformat för kundfakturan. 

Det är samma sak med leverantörsfakturor. Om ditt företag har tagit emot fakturan i pdf-format via mejl så ska den sparas elektroniskt, och sedan är det din bokföring som styr om den även ska finnas i pappersformat.  

Det bästa är att läsa i BFN:s Frågor och svar om arkivering, och där finns även länkar till vägledning och bokföringslagen.


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän