Sidan publicerades senast 2019-06-19
Logga ekonomi-infoNiklas Pettersson
Produktägare, Hogia 

Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2019 »   Lagkravet att erbjuda fakturaportal slopas »   

Lagkravet att erbjuda fakturaportal slopas

De nya utökade förslagen till lagkrav som skulle träda i kraft den 1 oktober har nu varit ute på remiss. Efter detta har man nu beslutat att slopa kravet på att verksamheter inom offentlig sektor ska tillhandahålla en fakturaportal för mindre leverantörer.

Ur slutsatserna kan man läsa följande: Sammanfattningsvis bedömer DIGG att kravet på tillhandahållande av fakturaportal inte bör införas. Det finns alternativa lösningar som DIGG i dagsläget bedömer i tillräckligt stor utsträckning underlättar för leverantörer att fakturera elektroniskt. I sammanhanget kan påpekas att DIGG lägger vikt vid det SKL skriver om att kommuner, regioner och bolag ska underlätta elektronisk fakturering. Bestämmelsen utgår.

Datumet för de nya lagkraven flyttas dessutom fram till den 1 december 2019. Då blir det bland annat ett krav på att samtliga offentliga verksamheter ska vara tillgängliga som fakturamottagare inom PEPPOL-mottagare och inte bara kunna ta emot e-fakturor enligt den nya europeiska standarden som tidigare varit kravet.

Läs hela DIGGs analys och slutsats efter remittering här » 

Läs mer om e-faktura och PEPPOL hos Hogia »

FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
  Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän