Sidan publicerades senast 2016-03-04
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   NYCKELTAL »   

NYCKELTAL

Kraven är idag stora på att ekonomer ska vara alltifrån duktiga administratörer till affärsutvecklare med djup ekonomisk kompetens i olika nyckeltal.

Genom nyckeltalsguiden har vi som målsättning att bygga kompetens hos dig som är ekonom genom praktiska nyckeltalstips som gör det möjligt för dig att agera professionellt stöd till dina chefer. Syftet med är att erbjuda en ”verktygslåda” för nyckeltalsanalys.

Nyckeltal är samlingsnamnet på mått som används för att analysera ditt företag.
Det kan bland annat gälla lönsamhetsmått, verksamhetsmått och finansiella mått. Med hjälp av nyckeltal kan man uppmärksamma och driva vissa väsentliga frågor i en verksamhet och utföra jämförande analyser, ofta över en längre tidsperiod.

Talen är viktiga för att kunna bedöma företagets ekonomiska ställning och dess möjligheter till utveckling. Exempel på nyckeltal kan vara täckningsgrad, omsättning per anställd, lönsamhet, soliditet och likviditet.

Ett annat viktigt område för nyckeltalsanalys är bevakning av konkurrenter för att fastställa företagets relativa utveckling. Utan kunskap om branschens normala nivåer blir det svårt att sätta realistiska mål för verksamheten.
 
Hogias koncernekonom delar med sig av sin djupa kompetens och förklarar de olika nyckeltalen.   


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


  NYCKELTAL  
Kapitalstruktur  
Avkastningsstruktur  
Resultatstruktur  
Intäkts-/kostnadstruktur  
Utvecklingstal  
Ekonomiska samband & styrmodeller  
BRANSCHSPECIFIKA NYCKELTAL  
Hotell & Restaurang  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän