Sidan publicerades senast 2018-01-31
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   Nytt namn och nya uppdrag för Datainspektionen »   

Nytt namn och nya uppdrag för Datainspektionen

Datainspektionen har fått 30 miljoner extra för att stärka upp arbetet med den personliga integriteten och förtydliga uppdraget som stödjande och rådgivande myndighet. Ett nytt namn för myndigheten är också på gång.

Det är regeringen som i ett pressmeddelande redogör för de förändringar som ska ske hos myndigheten stegvis under året. Utgångsläget är den allt snabbare digitaliseringen av samhället som ställer krav på att enskildas rättigheter och personliga integritet kan värnas. Samtidigt måste data kunna användas för att bland annat utveckla nya tjänster som skapar nytta för både medborgare och näringsliv.

Det är därför Datainspektionen får något förändrat uppdrag och extra resurser, och dessutom ett nytt namn; Integritetsskyddsmyndigheten. Stöd, rådgivning och tillsyn blir fokusområden samt att de ska följa utvecklingen inom integritetsskydd och rapportera till regeringen.

I och med införandet av dataskyddsförordning GDPR i maj får myndigheten dessutom helt nya uppgifter såsom rapporthantering om personuppgiftsincidenter och att de kan utfärda sanktionsavgifter.

Eva Håkansson, vikarierande generaldirektör, uttalar sig i Datainspektionens pressmeddelande,
- Jag ser mycket positivt på att regeringen satsar på att stärka skyddet av den personliga integriteten, inte minst nu när vi står inför den största förändringen av dataskyddslagstiftningen och myndighetens uppdrag någonsin.


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän