Sidan publicerades senast 2019-02-27
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2019 »   Skatteverkets fokusinsatser mot fel och fusk 2019 »   

Skatteverkets fokusinsatser mot fel och fusk 2019

Vid en presskonferens i februari presenterade Skatteverket sina arbetsinsatser mot fel och fusk under 2019. Osund konkurrens i näringslivet med särskilt fokus på byggbranschen och åtgärder mot fusk med identiteter, samt granskning av delar inom den digitala ekonomin är några av de prioriterade områdena.

Den 12:e februari i år höll Skatteverket en presskonferens där de informerade om deras större kontrollinsatser för 2019. Det handlar bland annat om osund konkurrens i näringslivet. Byggbranschen kommer att få särskilt stort fokus som under flera år har dragits av svart arbete och osund konkurrens. Andra branscher i fokus är bilverkstäder, restauranger och skönhetsbranschen. De nya reglerna som infördes från årsskiftet om månadsvis redovisning av löner och skatter på individnivå (AGI) tillsammans med personalliggare förväntas öka möjligheterna för Skatteverket att upptäcka fel och fusk. Fortsatta kontroller av ROT-avdrag är också inom ramen för granskning.

Ett annat prioriterat område är åtgärder mot fusk med identiteter. Skatteverket utreder just nu 200 falska identiteter. Identitetsfusk drabbar såväl privatpersoner som företag och myndigheter. Det handlar bland annat om att någon olovligen använder en individs personuppgifter och kontokort i samband med näthandel. Det handlar också om utnyttjande av identiteter för företagsbedrägeri.

I samband med att den digitala ekonomin växer får vi nya handelsplatser samtidigt som nya tjänster växer fram och att det kommer nya sätt att betala. Skatteverket gör nu insatser för att öka kunskapen om vilka skatteregler som gäller i den digitala ekonomin samt för att förebygga skattefusk.

Titta på presentationerna från presskonferensen i sin helhet på Skatteverkets hemsida »

FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
  Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän