Sidan publicerades senast 2018-12-19
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   

Artiklar 2018

Högsta förvaltningsdomstolen godkände avdrag för klimatkompensation

I juni kom ett domslut som innebär att utgifter för klimatkompensation får dras av om de anses vara relaterade till marknadsföringskostnader. Domen är intressant, eftersom företag i flera år yrkat avdrag men fått avslag hos Skatteverket. Nu har ... Läs mer »

Digg slår upp portarna den 1 september

Digg är förkortningen för nya Myndigheten för digital förvaltning som nu etableras i Sundsvall på uppdrag av regeringen. Uppdraget är av samordnande karaktär och kan kortfattat beskrivas med citatet ”samordna och stödja den förvaltningsövergripande ... Läs mer »

Ny lag för ekonomiska föreningar trädde i kraft 1 juli

Vid halvårsskiftet trädde en ny lag för ekonomiska föreningar i kraft (2018:672) som ersätter den gamla. Syftet är att det ska bli lättare att starta och driva företag i form av en ekonomisk ... Läs mer »

Självrättelse av deklaration får ny tidsbegränsning

Skatteverket har från den 1 augusti kompletterat reglerna om självrättelser av tidigare inlämnade deklarationer. En ny bestämmelse gäller i samband med att Skatteverket gör så kallade generella ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

Kan du skicka e-faktura till offentlig sektor?

Den 13 juni i år ska Sveriges riksdag besluta om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor. Om lagförslaget går igenom måste alla leverantörer till offentlig sektor skicka sina fakturor elektroniskt. För att underlätta införandet är det viktigt ... Läs mer »

Nya skatteregler för företagssektorn

Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen där man föreslår nya skatteregler för företagssektorn. Man föreslår bland annat vissa begränsningar av ränteavdrag för företag och en sänkning av bolagsskatten. De nya reglerna föreslås träda i ... Läs mer »

Elisabeth Salfjord – Skatteexpert, Hogia

Förmån av privat hälso- och sjukvård blir skattepliktig 1 juli

Riksdagen har nu beslutat om ändrade regler för förmån av privat hälso- och sjukvård i enlighet med regeringens proposition. Det innebär bland annat att privat sjukvård blir skattepliktig för anställda som fått detta betalt av sin arbetsgivare. ... Läs mer »

Årsredovisningen till Bolagsverket senast 31 juli – gärna digitalt

Företag som har bokslutsdag 31 december har nu bara ett par månader på sig att lämna in sin årsredovisning för 2017. En nyhet i år är att det går att skicka in den ... Läs mer »

Bolagsverket lanserar en egen mobilapp för företagare

I början av maj kom den nya appen Bolagsverket som är kostnadsfri och ger företagare smidig tillgång till information direkt i mobilen, exempelvis registreringsbevis och senaste ... Läs mer »

Förslaget om att återinföra revisionsplikten inte aktuellt längre

Regeringen har i en skrivelse från april i år angivit att Riksrevisionens förslag på att återinföra revisionsplikt för småföretagare inte är aktuellt just nu, men att de ska ta förslagen i beaktande ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän