Sidan publicerades senast 2016-12-19
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2016 »   

Artiklar 2016

Henrik Dahlin – Produktägare, Hogia

Nya vägledningar från BFN inför årsredovisningen

Äntligen är de här - Bokföringsnämnden har nu publicerat sina nya vägledningar för årsredovisningar upprättade enligt K2 och K3. ... Läs mer »

Skattetabellerna för 2017 är här

De kanske inte ses som en julklapp av alla, men för den som ska göra beräkningar av a-skatteavdrag är de trots allt oumbärliga. Vi pratar såklart om Skatteverkets allmänna skattetabeller som publiceras i slutet av ... Läs mer »

Granskning av handläggningen av företagares föräldrapeng

För anställda som blir föräldrar är det relativt lätt att förutse hur stor föräldrapengen blir. Men för företagare är reglerna betydligt snårigare. Det här har fått Riksrevisionen att påbörja en granskning av Försäkringskassans handläggning av ... Läs mer »

FAR presenterar en tolkning av kravet på hållbarhetsredovisning

Som Ekonomi-info tidigare har berättat införs vid årsskiftet krav på att större företag ska lämna en årlig ... Läs mer »

Snart dags att anmäla verklig huvudman

Under andra halvan av 2017 måste 800 000 svenska företag anmäla verklig huvudman till Bolagsverket som ska upprätta ett nytt register över dessa. Det är kärnan i ett beslut som Riksdagen väntas fatta inom ... Läs mer »

Elisabeth Salfjord – Skatteexpert, Hogia

Förslag om ändrade skatteregler för delägare i fåmansföretag

Ändringarna av de s k 3:12-reglerna gäller bland annat gränsbeloppet för skatteuttag och börjar gälla 1 januari ... Läs mer »

Henrik Dahlin – Produktägare, Hogia

Vad vinner du på digital hantering av årsredovisningar?

Bolagsverket publicerade nyligen en delrapport gällande sitt uppdrag att införa digital hantering av finansiell information avseende årsredovisningar, ett arbete som ska slutredovisas senast den 31 mars ... Läs mer »

Reparation av kylen blir avdragsgill

Trasig tvättmaskin eller spis? En dyr historia kan nu bli billigare. En rad vitvaror omfattas av rutavdraget från 1 januari 2017. Det är arbetskostnaden som ger rätt till ... Läs mer »

Stärkt skydd när du tar bostadslån

Att köpa bostad är ofta den största affär man gör i livet. Nu vill regeringen stärka skyddet för konsumenten vid bolån. Bland annat vill man införa bättre insyn i hur bolåneräntan ... Läs mer »

Konsumenter oroas av blippbetalning

Konsumentverket har utrett möjligheten till betalning i butik utan att dra kortet eller ens trycka in en pinkod. Man menar att bankerna måste bli bättre på att informera om vilket ansvar kunderna har i ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
  Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän