Sidan publicerades senast 2018-12-19
Logga ekonomi-info
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   

Artiklar 2018

Lina Baker – Skatteexpert, Hogia

Skattenyheter från årsskiftet

Efter årsskiftet träder ett antal nya skatteregler i kraft som berör hela företagssektorn. Bakgrunden till de nya reglerna bygger på tvingande EU-regler och syftar främst till att minska skatteflykten. Hogias skatteexpert Lina Baker listar viktiga ... Läs mer »

Elisabeth Salfjord – Skatteexpert, Hogia

Statsbudgeten klar för 2019

Den 12 december 2018 röstade riksdagen igenom Moderaternas och Kristdemokraternas förslag till statsbudget för 2019. Hogias skatteexpert Elisabeth Salfjord sammanfattar kort hur du påverkas. ... Läs mer »

Erik Douglasson – HRexpert, Hogia

Arbetsgivardeklaration på individnivå – så påverkas du som löntagare

I januari träder den nya lagen om Arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI) i kraft. Här berättar Hogias HR-expert Erik Douglasson hur den nya lagregleringen hjälper dig som löntagare att få bättre koll på din privatekonomi, men också vad du ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

Snart krav på e-faktura i offentliga upphandlingar

Nästa år blir det krav på alla leverantörer till offentliga verksamheter att skicka sina fakturor elektroniskt, och alla offentliga organisationer måste kunna ta emot dem. Små belopp och direktupphandling undantas ... Läs mer »

Peter Flemsjö – Produktägare, Hogia

Nordic Smart Government ska förenkla företagens administration

För att underlätta vardagen för företag och myndigheter driver Bolagsverket, Skatteverket och SCB projektet Nordic Smart Government tillsammans med motsvarande myndigheter i Norden. I november bjöd myndigheterna in till dialogdagar i Stockholm och ... Läs mer »

Nya regler för betalningsanmärkningar

Nu minskar risken för att en privatperson ska drabbas av betalningsanmärkningar på grund av en skuld där staten eller en kommun, det vill säga det allmänna, har en fordran som han/hon inte känner till. Det kan till exempel handla om obetalda ... Läs mer »

Anna Elverheim – Expert elektronisk fakturahantering, Hogia

PEPPOL - ett viktigt steg mot en mer standardiserad e-handel

Offentlig sektor arbetar med att öka sina elektroniska flöden genom att digitalisera processerna för sin egen e-handel. Syftet är att det ska vara enkelt för privat sektor att göra affärer med offentlig sektor. Därför ska tekniska handelshinder bort ... Läs mer »

Elisabeth Salfjord – Skatteexpert, Hogia

Ta ut tillräckligt med lön innan årsskiftet om du är aktiv delägare

Det närmar sig årsskifte och det är dags att kontrollera så att verksamma delägare i ett fåmansföretag tar ut tillräckligt med lön under året. Det finns möjligheter till ett betydligt högre gränsbelopp om du har möjlighet att räkna med ett så kallat ... Läs mer »

Försenad budgetproposition i och med utdragen regeringsbildning

När det är valår är det lite andra regler för budgetpropositionen på hösten. Vid tidigare val har den nya regeringen presenterat sin budget omkring den 20 oktober, men i och med årets spännande regeringsbildning är det ännu osäkert när ... Läs mer »

Nu blir det enklare för företag att hantera myndighetsärenden

Den 1 oktober trädde en ny förordning i kraft om digitalt inhämtande av uppgifter från företag. Bolagsverket berättar att syftet är att uppgifter bara ska behöva lämnas in en gång från företagen till de 67 berörda ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän