Sidan publicerades senast 2018-08-27
Logga ekonomi-info
 
Dela på facebook Klicka här för att dela pÃ¥ twitter
 
Startsidan »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   Självrättelse av deklaration får ny tidsbegränsning »   

Självrättelse av deklaration får ny tidsbegränsning

Skatteverket har från den 1 augusti kompletterat reglerna om självrättelser av tidigare inlämnade deklarationer. En ny bestämmelse gäller i samband med att Skatteverket gör så kallade generella kontroller. 

Både privatpersoner och företag kan på eget initiativ rätta oriktiga uppgifter i upp till sex år efter i inlämnandet av deklarationen. Om rättelsen leder till höjd skatt så tar Skatteverket inte ut något skattetillägg. Men den 1 augusti infördes ett tillägg i bestämmelserna om självrättelse som gäller i samband med så kallade generella kontroller.

Skatteverket meddelar att när de offentliggör en generell kontroll av ett visst område så begränsas möjligheten att göra självrättelser till två månader. Skatteverket publicerar sina generella kontroller på sin webbplats, och då informerar de om vilken beskattningsperiod som omfattas och när fristen för rättelse på eget initiativ upphör.

Läs mer om de nya reglerna i Skatteverkets pressmeddelande, där du även kan klicka dig vidare och börja prenumerera på uppdateringar om generella kontroller.


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKELARKIV  
Artiklar 2019  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Artiklar 2011  
Copyright © 1999-2019 Hogia


Tipsa en vän